Opendeurdag PCM op zondag 10 oktober 2021

Onze opendeurdag op zondag 10 oktober 2021, n.a.v. de internationale dag van de mentale gezondheid, was een groot succes. Ongeveer 1.300 mensen kwamen een kijkje nemen in onze instelling die meer dan 300 jaar geschiedenis heeft in de mentale gezondheidszorg. Honderden medewerkers hebben zich ingespannen om voor de bezoekers een leerrijke en aangename ervaring te creëren.

De weergoden waren ons bovendien gunstig gezind, wat de wandeling op het domein onder de heerlijke herfstzon een extra cachet gaf. 

We wilden vooral het patiëntenperspectief centraal stellen adhv onze personages Lima, Peter en Vic. Alle aspecten van de behandeling kwamen aan bod, naast onze dagdagelijkse werking. En zelfs aan de kinderen moesten zich niet vervelen. Zij konden verrschillende opdrachtjes uitvoeren om hun eigen personage Didi zich beter te laten voelen.

Wie wil kan de levensverhalen, de quotes en de flyer van Lima, Peter en Vic nog eens nalezen. 

Ook FOCUS-WTV kwam een kijkje nemen. Klik hier voor de reportage.

Personages

Als bezoeker kon u in de huid van een personages kruipen. Ter gelegenheid van onze opendeurdag hebben we drie fictieve personages gecreëerd. Klik op hun namen en lees hun levensverhaal en hoe ze in het PCM zijn terechtgekomen: Lima,  Peter en Vic.

U kunt er ook de affiches met hun persoonlijke quotes bekijken, die gaan over behaalde aspecten of fasen van hun verblijf.

Het was de bedoeling dat u via de QR-code op de folder die u aan de start van de route kreeg, ook op deze pagina zou terecht komen, maar op het laatste moment is er iets mis gelopen met de QR-code. Onze excuses hiervoor. Door te klikken op bovenstaande namen van de personages komt u toch op het levensverhaal terecht van onze personages. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×