Tijdens de week tegen stress- en burn out (25/03/2019 tem 29/03/2019) werd het thema 'aandacht voor een 5-minute break' centraal gezet. 

Het belang van het nemen van een korte pauze doorheen de dag werd onder de aandacht gebracht (dit kan o.a. door het maken van een korte wandeling, het nuttigen van een tussendoortje, een babbel met een collega,...)

Op intranet gaf onze psycholoog tips om met stress om te gaan en hoe je een burn out kan voorkomen of herkennen. Deze tips kan je terugvinden door op "download onze bijlage" te klikken. 

Om alles eventjes los te laten boden onze psychomotorisch therapeuten relaxatiesesies aan waar de medewerkers vrijblijvend konden op aansluiten. 

In een voor dit doel ingericht lokaaltje konden de medewerkers eventjes komen ontspannen. De zintuigen werden geprikkeld door iedere dag een andere prikkel aan te bieden. Zo werd er een humoristisch filmpje getoond om mensen aan te zetten tot lachen en werd er ingezet op aromatherapie en muziek. 

Alle medewerkers kregen pluimpjes met daarbij een kaartje waarop ze een persoonlijke boodschap konden schrijven voor een collega die ze willen complimenteren om wie hij is, wat hij betekent voor hen. 

In november wordt er voor onze medewerkers nog een 'inspringtheater' georganiseerd rond stress en burn out. De affiche kan je ook downloaden.