9 januari 2020 ←Terug naar overzicht

Internet is net meer weg te denken in onze samenleving. Surfen en 'online zijn' behoren tot onze dagelijkse activiteiten. Heel wat diensten zijn reeds online te vinden. Denk maar aan online shoppen, boodschappen doen online, afspraken maken online,...

Ook binnen de geestelijke gezondheidszorg is er de laatste jaren heel wat online informatie en dienstverlening te vinden. Enkele sites bieden ook zelftesten en online begeleiding aan. Het is niet evident om te achterhalen wie de website heeft opgesteld en of de informatie voldoet aan de laatste wetenschappelijke bevindingen.

Binnen het PCM hebben we een lijst opgesteld met intressante webistes en e-health-apps die evidenced based informatie aanbieden in de sector van de GGZ. Onze medewerkers gaan samen met onze patiënten aan de slag met deze lijst.

" Geregeld plaatsen we in het PCM een interessante website van een andere organisatie in de kijker. De website www.psychosenet.be is een aanrader voor al wie op zoek is naar informatie over psychosegevoeligheid, stemming en herstel. "