7 september 2018 ←Terug naar overzicht

" Eline De Munck en Wouter Berlaen gaan op muziektheatertournee binnen de sector welzijn en geestelijke gezondheid Vlaanderen.  "

Eline De Munck heeft haar oma nooit gekend. Ze benam zich het leven toen Eline’s moeder vijftien was. Een generatie verder zijn de sporen hiervan nog voelbaar...

‘Met deze voorstelling wil ik een boodschap van hoop geven. Er moet altijd nog een klein lichtpuntje zijn...

Er zijn altijd mensen die je graag zien. Altijd. Over de grenzen van generaties heen .'

Eline gaat samen met Wouter Berlaen op muziektheatertournee, een initiatief door Te Gek?! en Open Geest.

Bekijk hier hun speellijst.

 

Wat is Te Gek!?

Eigenlijk is het té gek om los te lopen: over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Dat is onrustwekkend veel. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.

Die schroom is het gevolg van hardnekkige vooroordelen, stigmatisering, schaamte en een gebrek aan kennis. Helaas weerhoudt ze mensen er vaak van om over hun problemen te praten of tijdig hulp te zoeken, met alle gevolgen van dien.

Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het tracht geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen. Te Gek!? zet hiervoor al jaren grootschalige campagnes op om de beeldvorming rond geestelijke gezondheid in Vlaanderen juister af te stellen. 

Neem zeker eens een kijkje op hun website: www.tegek.be