" 46 medewerkers van het PCM deden in de maand juni een extra inspanning om het dagelijks doel van 10.000 stappen te bereiken. "

Onderzoek wijst uit dat het zetten van 10.000 stappen per dag een positief effect heeft op je gezondheid. Stappen kan je overal – op het werk, in je vrije tijd of thuis zetten – ook als je niet zo van sport houdt of weinig tijd hebt.

In het PCM wilden we, in het kader van ons welzijnsbeleid, een gezonde geest in een gezond lichaam promoten en dus onze collega’s motiveren om extra te bewegen. Tijdens de maand juni hebben we dan ook deelgenomen aan het project “gezond werken” door Het Vlaams Instituut Voor Gezond Leven. Het doel was samen met alle medewerkers van het PCM stappen te verzamelen en virtueel te wandelen tot Vaticaanstad. Dit doel werd reeds vlot behaald waardoor de route nog verlengd werd tot Oslo.

De 46 deelnemers zetten maar liefst 11.137.897 stappen in 30 dagen, goed voor zo’n 8.000 km. We behaalden met zijn allen en gemiddelde van 12.015 stappen/dag/persoon, we kunnen spreken over een superprestatie!

Dikke proficiat aan alle deelnemers, maar doe vooral zo voort!