4 september 2019 ←Terug naar overzicht

15 jaar nadat het project Te Gek!? hun eerste CD uitbracht om geestelijke gezondheid in de 'spotlight' te plaatsen, zijn de bezielers nog altijd even geëngageerd.

Op een creatieve, inspirerende manier ijveren ze voor een correcte beeldvorming rond mensen met psychische probelemn. Met tal van acties, muziekprojecten, boeken en voorstellingen doorbreken ze het taboe.

In 2014 ging de eerste "Te Gek!? Open Geest voorstelling" op tournee met Rick de Leeuw en Jan Hautekiet. Daarna volgde een pakkende voorstelling met Annelies Brosens en Axl Peleman en vorig jaar stonden Eline De Munk en Wouter Berlaen op het podium.

Dit jaar is "Te Gek!? Open Geest" al aan de vierde editie toe. Met de voorstelling 'Bijzondere Ontwikkelingen' zijn het deze keer Rick de Leeuw en Svan Unik-ID die optreden in een 15-tal psychiatrische ziekenhuizen. 

Sven kampte in zijn jeugd met psychoses. Hij leerde er op een creatieve manier mee omgaan door ze vorm te geven in kunstinstallaties en performances. Rick, die school liep in een katholiek jongensinternaat, snakte naar onafhankelijkheid. Het zoeken naar een eigen identiteit weerklinkt in veel van zijn werk.

In 'Bijzondere Ontwikkelingen' gaan ze samen op zoek naar het verband tussen 'gekte' en 'creativiteit' en naar het inspirerende verschil tussen 'normaal' en iets 'minder normaal'. Via verhalen en muziek brengen ze een ode aan de kwetsbaarheid en aan de weerbaarheid van de menselijke geest.

Op donderdag 17 oktober 2019 komt de voorstelling naar het PC Menen. Patiënten en personeelsleden krijgen de gelegenheid het optreden bij te wonen.

" Voorstelling Sven Unik-ID en Rick de Leeuw "