Kindvriendelijk ziekenhuis

Als ziekenhuis vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor de kinderen binnen de behandeling. Vanaf de start van opname willen we het thema ouderschap bespreekbaar stellen. Als er omtrent dit thema vragen en/of bezorgdheden zijn mag dit altijd met de begeleiding besproken worden.

Kinderen zijn welkom in het psychiatrisch ziekenhuis. Zowel patiënten als bezoekers twijfelen soms om kinderen mee te brengen bij een ziekenhuisbezoek. Toch merken we dat de aanwezigheid van kinderen vaak bijzonder op prijs wordt gesteld door de opgenomen patiënt en een positieve invloed heeft op het genezingsproces.

Als ziekenhuis streven we naar een kindvriendelijk onthaal op de afdeling. Op elke afdeling kunt u een speelgoedkoffer ontlenen, een brochure met kindvriendelijke plaatsen in de buurt inkijken en op het domein is er een sportterrein. In de cafetaria is een speelgoed voorzien met een kleurrijke legospeeltafel, uitgerust met een basisset legosteentjes en duplo poppetjes. Er is ook een kinderstoel voorzien, en in de rolstoeltoegankelijke toiletruimte kan men gebruik maken van de babyverzorgingstafel.

Slechts in uitzonderlijke situaties wordt beslist het bezoek van de kinderen evenuit te stellen. Dit heeft dan vooral te maken met de ziektetoestand van de opgenomen ouder of familielid.