Familieverenigingen

Familieplatform

Het familieplatform behartigt de belangen van de familie en omgeving van mensen met psychische problemen. Klik door om hier meer rond te weten: http://www.familieplatform.be/

Similes

Similes is een familievereniging die gezinnen, waar iemand psychische problemen heeft, helpt en steunt. Similes verenigt ouders, partners, broers, zussen en kinderen van ouders met psychische problemen, en nabestaanden na zelfdoding. Similes steunt gezinsleden in hun herstel- en verwerkingsproces via het verstrekken van informatie en met de kracht die uitgaat van de ontmoeting tussen lotgenoten. Similes organiseert activiteiten voor het ruime publiek en in het bijzonder voor familieleden van personen met psychische problemen. Een warm onthaal, persoonlijke getuigenissen en de ontmoetingskansen maken hun bijeenkomsten zeer karakteristiek. Vanuit deze ervaringen verdedigt Similes de belangen van gezinnen bij verschillende overheden en ijveren we voor een betere kwaliteit van zorg.

Voor meer informatie:

Beschrijving: Afbeeldingsresultaat voor je bent een kei similes

Psychisch ziek zijn treft niet enkel de persoon zelf, maar ook zijn omgeving.

Similes is een vereniging van en voor familieleden van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Met hun campagne ‘ Je bent een KEI’ willen ze steun en aandacht geven aan deze familieleden.

Op https://nl.similes.be/jij-bent-een-kei lees je getuigenissen van familieleden, maar ook tips hoe je een familielid kan ondersteunen. Zeker een bezoek waard.